Grindeanu: Progres extrem de slab pe șantierul liniei de cale ferată Apața-Cața5Foto© adevarul.ro

Grindeanu: Progres extrem de slab pe șantierul liniei de cale ferată Apața-Cața

, 5 știri, 19 vizualizări

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a solicitat conducerii CFR Infrastructură să ia toate măsurile necesare pentru ca lucrările de reabilitare pe linia de cale ferată Apața-Cața să se finalizeze la sfârșitul anului viitor după ce a constat un progres lent pe acest șantier.

"Progres extrem de slab pe șantierul liniei de cale ferată Apața-Cața (28,2 km), parte a Coridorului feroviar Rin- Dunăre. Contractul, semnat în anul 2020, a ajuns la doar 17,5% progres fizic și în continuare se prefigurează întârzieri. Am solicitat conducerii CFR Infrastructură să ia toate măsurile necesare pentru ca lucrările de reabilitare să se finalizeze la sfârșitul anului viitor (2024). În cazul în care situația nu se îmbunătățește, mă aștept să fie aplicate sancțiuni contractuale dure", a scris ministrul Transporturilor pe pagina sa de Facebook.

Potrivit sursei citate, acesta este un proiect important pentru transportul feroviar românesc și european pe care asocierea de constructori greci, francezi și români trebuie să îl trateze cu maximă seriozitate.