Guvernul a aprobat proiectul de lege pentru fuziunea dintre Elcen și Termoenergetica3Foto© romanialibera.ro

Guvernul a aprobat proiectul de lege pentru fuziunea dintre Elcen și Termoenergetica

, 6 știri, 19 vizualizări

Guvernul a aprobat în ședința de joi un proiect de lege privind fuziunea dintre Elcen și Termoenergetica, programată să se finalizeze până în februarie 2026.

„Fuziunea ELCEN-Termoenergetica merge înainte! Astăzi, Guvernul României a adoptat un proiect de lege important, care va fi înaintat Parlamentului României, prin care se creează cadrul legal pentru fuziunea ELCEN-Termoenergetica. Proiectul este realizat de Ministerul Dezvoltării în baza unei analize proprii și co-inițiat de Ministerul Energiei, având la bază memorandumul de guvern pe care l-am aprobat la începutul acestui an. Astfel, Bucureștiul va avea, în sfârșit, un SACET”, a scris pe Facebook ministrul Energiei, Sebastian Burduja.

De ce această fuziune? Pentru că va reduce facturile la întreținere, va asigura funcționarea sistemului, va eficientiza cheltuielile și va pune punct, o dată pentru totdeauna, scandalului permanent din jurul datoriilor acumulate de Termoenergetica față de Electrocentrale București, a continuat Burduja.