Guvernul a aprobat schema de ajutor de minimis pentru construirea instalațiilor de reciclare a deșeurilor2Foto© puterea.ro

Guvernul a aprobat schema de ajutor de minimis pentru construirea instalațiilor de reciclare a deșeurilor

, 5 știri, 47 vizualizări

Guvernul a aprobat, miercuri, schema de ajutor de minimis pentru construirea instalațiilor de reciclare a deșeurilor, informează Ministerul Mediului.

,,În ședința de Guvern de astăzi a fost aprobată ,,Schema de ajutor de minimis - Sprijin în vederea implementării proiectelor privind construirea instalațiilor de reciclare a deșeurilor”, sub formă de fonduri nerambursabile din veniturile Fondului pentru mediu. Bugetul schemei de ajutor de minimis este de 26 milioane de euro.”, a transmis sursa citată.

Obiectivul acestei scheme este de a sprijini operatorii economici în vederea realizării de lucrări pregătitoare necesare investițiilor finanțate în baza Schemei de ajutor de stat regional pentru investiții cu scopul reducerii efectelor negative ale deșeurilor asupra mediului și reducerea consumului de resurse primare, aprobată prin Ordinul ministrului mediului, apelor și pădurilor nr.2269/2022.