Guvernul a prezentat bilanțul activității premierului Florin Cîțu, la încheierea mandatului© adevarul.ro

Guvernul a prezentat bilanțul activității premierului Florin Cîțu, la încheierea mandatului

, 5 știri, 45 vizualizări

Florin Cîțu a preluat mandatul în fruntea Executivului în decembrie 2020, mandat în care a reușit să obțină cea mai mare creștere a Produsului Intern Brut din Uniunea Europeană, România situându-se între primele patru state din UE ca revenire economică.

Dezideratul Guvernului Cîțu a fost obținerea unei creșteri economice bazată pe investiții, și mai puțin pe consum, astfel încât creșterea să fie una sustenabilă. În paralel, reformele au fost o prioritate a Guvernului condus de premierul Florin Cîțu, iar adoptarea Planului Național de Redresare și Reziliență garantează asigurarea unei temelii pentru dezvoltarea și modernizarea României.

În total, PNRR prevede 64 de reforme și 107 investiții în toate domeniile, țara noastră urmând să beneficieze de 29,2 miliarde de euro. În această perioadă au fost implementate cele mai multe măsuri de digitalizare a administrației publice din ultimii 30 de ani. „Fără taxe noi” și menținerea deschisă a economiei sunt alte angajamente respectate de premierul Florin Cîțu, măsuri care au asigurat predictibilitate pentru mediul de afaceri.