Guvernul continuă lupta cu inflația: promoții obligatorii în magazine, reducerea de cel puțin 10%© romaniatv.net

Guvernul continuă lupta cu inflația: promoții obligatorii în magazine, reducerea de cel puțin 10%

, 5 știri, 46 vizualizări

Guvernul Ungariei a împărțit alimentele de bază în 20 de categorii, iar în fie­care săptămână retailerii trebuie să ofere una dintre acestea la o reduce­re de cel puțin 10% față de cel mai mic preț din ultimele 30 de zile. Astfel de categorii includ, de exem­plu, carnea de pasăre, brânză, pâine, produse de patiserie, legume, fructe, mezeluri.

Măsura promoțiilor obligatorii va intra în vigoare cel târziu la înce­putul lunii iulie. Deocamdată nu se știe pe ce pe­rioadă va fi implementată măsura promoțiilor obligatorii. În plus, pre­țurile vor fi controlate mai strict, ceea ce înseamnă că vor avea loc raiduri în magazine. Siste­mul de monitorizare a prețurilor va intra în vigoare cel târziu la 1 iulie.

Alimentele s-au scumpit în mar­tie cu 43% în Ungaria în termeni lunari. În prezent, nu există nicio propu­nere pe masa guvernului pentru o nouă înghețare a prețului la benzină, iar prețurile sunt în scădere, dar „nimic nu poate fi exclus, a afirmat șeful de cabinet al premierului ma­ghiar Viktor Orban, Gergely Gulyas.