Hamas avea un tunel de pentru o unitate de comandă sub sediul UNRWA, susține armata israeliană4Foto1Video© stirileprotv.ro

Hamas avea un tunel de pentru o unitate de comandă sub sediul UNRWA, susține armata israeliană

, 7 știri, 101 vizualizări

Conform forțelor Israelului, aceasta reprezintă o nouă dovadă a exploatării de către Hamas a principalei agenții de ajutorare a palestinienilor, informează Reuters.

Geniștii armatei au condus reporterii agențiilor de știri străine prin pasaje într-un moment de criză pentru UNRWA, care a lansat o anchetă internă și a văzut cum o serie de țări donatoare au înghețat finanțarea din cauza acuzațiilor aduse luna trecută de Israel, potrivit cărora o parte din personalul său ar fi fost de fapt agenți ai Hamas.

Palestinienii au acuzat Israelul că a falsificat informații pentru a păta reputația UNRWA, care are 13.000 de angajați în Fâșia Gaza și care reprezintă de ani de zile un colac de salvare pentru populația dependentă de ajutor. Agenția administrează școli, clinici de asistență medicală primară și alte servicii sociale și distribuie ajutoare, descriindu-și activitățile ca fiind pur umanitare.