Hipermarketurile Metro Cash&Carry și Auchan din Sectorul 4 din București, amendate de ANPC3Foto© realitatea.net

Hipermarketurile Metro Cash&Carry și Auchan din Sectorul 4 din București, amendate de ANPC

, 5 știri, 17 vizualizări

Hipermarketurile Metro Cash & Carry și Auchan din Sectorul 4 al Capitalei au fost amendate de către comisarii de la Protecția Consumatorilor cu suma de 125.000 de lei, din cauza mai multor nereguli constatate. Controalele au avut loc la începutul săptămânii.

„În urma neregulilor constatate, comisarii bucureșteni au aplicat următoarele sancțiuni, până în acest moment: amenzi contravenționale în valoare de 125.000 lei, oprirea definitivă de la comercializare a produselor alimentare neconforme, oprirea temporară a prestării serviciilor și a comercializării produselor în spații necorespunzătoare până la remedierea deficiențelor, în magazinul Auchan, propunerea emiterii unei decizii de încetare a practicilor comerciale incorecte, pentru magazinul Metro”, se arată într-un comunicat al ANPC.

În același timp, verificările au vizat și depozitul Metro Cash & Carry SRL din Ștefăneștii de Jos, după ce au fost identificate în magazinul din Berceni produse alimentare preambalate, respectiv carne de vită, cu origine Australia, Argentina, Germania, Irlanda, având diverse deficiențe. Este vorba de acumulări masive de lichid sangvin în interiorul ambalajelor de produs sau neconcordanțe între gramajele declarate pe etichetele de produs și cele cântărite în magazine.