Holde Agri Invest achiziționează o nouă fermă în județul Călărași, de 230 de hectare, investiție de 2 milioane de lei2Foto© puterea.ro

Holde Agri Invest achiziționează o nouă fermă în județul Călărași, de 230 de hectare, investiție de 2 milioane de lei

, 4 știri, 42 vizualizări

Ferma este situată în apropiere de nucleul Frumușani, care în urma acestei tranzacții ajunge la o suprafață de 3.620 hectare de teren. Holde deține, în acest moment, trei nuclee, Roșiori, Frumușani și Videle care se întind pe o suprafață totală de 9.500 de hectare.

Valoarea tranzacției din Călărași se ridică la 2 milioane de lei. În preț sunt incluse culturile pentru anul curent – grâu, floarea-soarelui, porumb, iar producția obținută, cât și subvențiile APIA aferente pentru anul acesta vor fi încasate de către Holde.

„Extinderea suprafețelor de teren reprezintă un obiectiv principal în strategia de dezvoltare a Holde. Astfel, pe lângă tranzacția recent încheiată, în această perioadă suntem angrenați într-o serie de discuții și negocieri privind achiziționarea a încă trei ferme, ce au o suprafață totală de peste 3.000 de hectare. Dacă toate procedurile de achiziție se vor încheia cu succes, vom ajunge să exploatăm o suprafață totală de 13.000 de hectare”, a declarat Liviu Zăgan, director general Holde Agri Invest.