Holeră: 3.000 de oameni, blocați pe un vas de croazieră6Foto© observatornews.ro

Holeră: 3.000 de oameni, blocați pe un vas de croazieră

, 6 știri, 33 vizualizări

sursa foto https://www.tagesschau.de/ausland/asien/kreuzfahrtschiff-cholera-102.html Peste 3.000 de oameni sunt blocați la bordul unui vas de croazieră în largul insulei Mauritius din Africa de Est din cauza unui posibil focar de holeră. După o serie de afecțiuni gastro-intestinale la bordul „Norwegian Dawn”, autoritățile din Mauritius au refuzat să permită navei să acosteze duminică în portul capitalei Port Louis.

Africa de Sud se confruntă în prezent cu unul dintre cele mai grave focare de holeră din ultimii ani . „Sănătatea și siguranța pasagerilor și a întregii țări este de cea mai mare importanță pentru autorități”, a spus autoritatea portuară. Pe navă sunt aproape 2.200 de pasageri și 1.000 de membri ai echipajului.

Majoritatea pasagerilor ar fi trebuit să debarce în Port Louis, iar aproape 2.300 ar trebui să se îmbarce din nou, a spus autoritatea. În prezent, acest lucru nu este posibil, dar s-ar putea întâmpla marți, potrivit unui purtător de cuvânt al companiei de transport maritime din SUA, Norwegian Cruise Line.