ÎCCJ a dispus luni încetarea procesului penal împotriva inculpaților din dosarul retrocedărilor ilegale de păduri de la Romsilva3Foto© hotnews.ro

ÎCCJ a dispus luni încetarea procesului penal împotriva inculpaților din dosarul retrocedărilor ilegale de păduri de la Romsilva

, 6 știri, 29 vizualizări

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂȚI - Înalta Curte de Casație și Justiție a dispus luni încetarea procesului penal împotriva inculpaților din dosarul retrocedărilor ilegale de păduri de la Romsilva, pe motiv că faptele de care erau acuzați aceștia s-au prescris. În urma acestei decizii, condamnările aplicate de Curtea de Apel Brașov în iulie 2021 au fost anulate.

Au scăpat de pedepse Ioan Adam, fost deputat și soția sa, Andrei Hrebenciuc, fiul lui Viorel Hrebenciuc, un judecător la Tribunalul Covasna, precum și beneficiarul retrocedării. De asemenea, s-a dispus încetarea procesului penal sau achitarea și în cazul celorlalți inculpați din dosar.

Prescrierea a intervenit ca urmare aplicării unor decizii ale Curții Constituționale, dar și faptului că procesul a fost mutat timp de opt ani pe la mai multe instanțe.