Ieșean, prins de ANAF cu o diferență de 11,3 milioane lei între veniturile declarate și cele reale2Foto© wall-street.ro

Ieșean, prins de ANAF cu o diferență de 11,3 milioane lei între veniturile declarate și cele reale

, 6 știri, 75 vizualizări

Cea mai mare diferență dintre veniturile declarate de un contribuabil, cetățean din Iași, și cele estimate de ANAF la persoane fizice se ridică la 11,7 milioane lei, acesta având de plătit statului impozite de 3,5 milioane de lei, a anunțat președintele instituției, Lucian Ovidiu Heiuș, relatează Agerpres.

"În luna iulie, așa cum am spus încă de la conferința de la șfârșitul lunii iunie, am realizat mobilitatea la 120 de funcționari publici de la alte structuri către Direcția Generală de Verificări Peroane Fizice. Am făcut și sesiuni de instruire, de pregătire profesională cu 99 dintre acești inspectori.

S-au selectat și s-au emis deja avizele de inspecție la 211 persoane și în același timp printr-un ordin de președinte ANAF 1286 care a fost publicat în Monitorul Oficial 733 din 21 a VII 2022 am extins competența de exercitare a verificării situației fiscale personale și la structurile de inspecție fiscală persoane fizice de la unitățile teritoriale subordonate ANAF, pentru a putea să aibă competență de verificare și aceste structuri”, a declarat, în cadrul unei conferințe de presă, Lucian Ovidiu Heiuș.