Igor Grosu acuză mai mulți diplomați ai Federației Ruse ce ajung în Transnistria pentru „altfel” de misiuni2Foto1Video© cotidianul.ro

Igor Grosu acuză mai mulți diplomați ai Federației Ruse ce ajung în Transnistria pentru „altfel” de misiuni

, 5 știri, 32 vizualizări

La Chișinău există cazuri când „persoane sub statut de diplomați ai Federației Ruse repede ajung pe malul stâng al Nistrului, în Transnistria și acolo numai de diplomație nu se ocupă”, a afirmat președintele Parlamentului Republicii Moldova, Igor Grosu, într-un interviu acordat pentru Agerpres.

În ceea ce privește o eventuală expulzare a diplomaților din Federația Rusă, pe principiul parității, el a spus că acest subiect este analizat de cei care pot lua decizii în acest sens. Astfel, a evocat „volumul de lucru legal” al diplomaților ruși din Republica Moldova.

„Sunt… nu foarte multe, suficiente cazuri când persoane sub statut de diplomați ai Federației Ruse, sosind la Chișinău, repede ajung pe malul stâng al Nistrului, în Transnistria. Și acolo numai de diplomație nu se ocupă. Și noi știm despre lucrul ăsta și ei știu că noi știm despre lucrul ăsta. Acum, da, noi o să facem bineînțeles o evaluare a volumului de lucru pe care îl au ei aici și o să venim cu o decizie în acest sens”, a detaliat Grosu.