Ilie Năstase, declarații revoltătoare: De ce stagnează cazul Simonei Halep de dopaj3Foto© sport.hotnews.ro

Ilie Năstase, declarații revoltătoare: De ce stagnează cazul Simonei Halep de dopaj

, 5 știri, 38 vizualizări

Simona Halep (31 de ani) este suspendată din tenis de mai bine de șase luni. Anul trecut, la US Open, ea a fost depistată pozitiv la un test antidoping. După mai multe amânări, Simona încă așteaptă judecarea cazului său la tribunalul independent Sport Resolutions. Situația neplăcută în care se regăsește campioana noastră a fost analizată și de Ilie Năstase (76 de ani). Fostul mare tenismen a lansat o ipoteză surprinzătoare referitoare la amânările repetate ale procesului Simonei.

După ce a fost depistată pozitiv cu substanța Roxadustat la un test antidoping efectuat la US Open 2022, Simona Halep a fost suspendată temporar din tenis. Astfel, de mai bine de șase luni, sportiva noastră nu a mai participat la niciun turneu. Ea încă așteaptă judecarea cazului său în cadrul tribunalului independent Sport Resolutions. După mai multe amânări, următorul termen al dosarului intentat de ITIA a fost programat pe 28 mai 2023.

În ciuda faptului că avocații au strâns destule probe care demonstrează nevinovăția Simonei Halep, ITIA, agenția de integritate a Federației Internaționale de Tenis, a amânat de mai multe ori procesul româncei. Toate aceste tergiversări au produs nemulțumirea campioanei noastre, care recent a ieșit la atac.