Imagini din infernul în care trăiesc 7 copii. Rușii au transformat Avdiivka într-un oraș post-apocaliptic, forțează o încercuire completă3Foto© observatornews.ro

Imagini din infernul în care trăiesc 7 copii. Rușii au transformat Avdiivka într-un oraș post-apocaliptic, forțează o încercuire completă

, 5 știri, 21 vizualizări

Rusia transformă Avdiivka într-un „loc asemănător celor din filmele post-apocaplitice”, intensificându-și bombardamentele și forțând o închidere aproape completă a acestui oraș din linia întâi a frontului din estul Ucrainei, a declarat duminică un oficial local de rang înalt.

Aproximativ 2.000 de locuitori din cei peste 30.000 înainte de război au mai rămas la Avdiivka, un oraș din regiunea Donețk situat la aproape 90 de kilometri sud-vest de Bahmut, cel mai fierbinte loc de pe frontul din estul Ucrainei. Localitatea este situată totodată la doar 10 kilometri nord de centrul regional Donețk, care se află sub controlul Moscovei din 2014, relatează Reuters, potrivit Agerpres.

„Mă întristează să spun acest lucru, dar Avdiivka devine din ce în ce mai mult asemănător cu un loc din filmele post-apocaliptice”, a declarat șeful administrației militare ucrainene a orașului, Vitali Barabaș.