Înalta Curte de Casație și Justiție ar putea decide azi palmaresul echipei Steaua5Foto© romaniatv.net

Înalta Curte de Casație și Justiție ar putea decide azi palmaresul echipei Steaua

, 7 știri, 13 vizualizări

Lovitură de teatru în procesul pentru palmares dintre FCSB și CSA Steaua. Pe 5 iulie 2019, CSA Steaua a câștigat, la Tribunalul București, palmaresul de la înființare, 1947, până în 2003. FCSB a atacat decizia, iar pe 28 iunie 2021, Curtea de Apel București a păstrat parțial prima hotărâre, doar că a scos cinci ani din palmares celor de la CSA Steaua, intervalul 1998-2003. În 1998, AFC Steaua s-a desprins de Armată la solicitarea UEFA. FCSB, rămasă cu palmaresul începând din 2003, când Gigi Becali a preluat echipa de fotbal, a făcut recurs la Înalta Curte de Casație și Justiție (ÎCCJ).

Virgil Boglea, avocatul care apără interesele FCSB, a vorbit despre decizia așteptată la ICCJ. „Ce se întâmplă dacă ICCJ menține decizia de la Curtea de Apel? Nu aș vrea să întrevăd această posibilitate. Pe de o parte, această hotărâre este dată într-o acțiune în constatare. Și nu este executorie. Adică e doar pentru o recunoaștere personală, să zicem așa.

Pe de altă parte, dacă nu este executorie, înseamnă că, la un moment dat, poate se va pronunța și o instanță sportivă în această materie. Care, din punctul meu de vedere, ar avea mai multă autoritate decât o instanță civilă. Pentru că instanțele sportive cu asta se ocupă. Nu pot să vă divulg eventuale planuri sau strategii pentru viitor.