Incendiu la Unitatea 2 a Centralei Nucleare de la Cernavoda8Foto© realitatea.net

Incendiu la Unitatea 2 a Centralei Nucleare de la Cernavoda

, 11 știri, 22 vizualizări

Incendiu la Unitatea 2 a Centralei Nucleare din Cernavodă. Un incendiu a izbucnit marți, 11 iunie 2024, la Unitatea 2 a Centralei Nucleare de la Cernavodă, declanșând o operațiune de evacuare în cadrul clădirii turbinei. Potrivit primelor rapoarte, focarul ar fi fost localizat la o pompă, iar personalul a fost prompt evacuat în conformitate cu procedurile de siguranță.

Incendiul a fost rapid controlat, iar până în acest moment nu au fost raportate victime sau pagube materiale semnificative. Inspectoratul pentru Situații de Urgență Dobrogea a emis un comunicat asigurând că nu există niciun pericol iminent, ceea ce a dus la decizia de a nu alerta populația prin sistemul RoAlert.

„Este vorba despre un incendiu minor, fără flacără, la Unitatea nr 2 de la Centrala Nuclearelectrică, incendiul se manifestă la o pompă. Se intervine cu doua autospeciale de stingere și o autoscară. Nu se impune transmiterea mesajului RO-Alert fără a fi pusă în pericol populația”, au transmis reprezentanții ISU, conformn replicaonline.ro.