Începe programul Casa Verde Fotovoltaice pentru persoane fizice3Foto© stirileprotv.ro

Începe programul Casa Verde Fotovoltaice pentru persoane fizice

, 5 știri, 0 vizualizări

Programul de anul acesta al proiectului Casa Verde Fotovoltaice va începe în data de 27 septembrie și se va încheia în 8 octombrie 2024. AMF a trimis un comunicat prin care, înscrierea va fi posibilă doar prin intermediul aplicației informatice care le stă la dispoziție tuturor, p site-ul www.afm.ro. Dacă bugetul se epuizează înainte de termenul limită, înscrierile se vor încheia anticipat. Programul aduce o serie de schimbări importante în procesul de înscriere, în special în ceea ce privește alocarea timpului pentru fiecare regiune.

„Este vorba despre finanțarea instalațiilor pentru stocarea energiei electrice produse de panourile fotovoltaice, o măsură esențială pentru maximizarea eficienței și independenței energetice a gospodăriilor. Totodată, am crescut considerabil subvenția, de la 20.000 lei la 30.000 lei, oferind astfel un sprijin financiar mai mare pentru cei care doresc să investească în energia verde.

Pentru a simplifica procesul de înscriere am adus îmbunătățiri semnificative aplicației informatice dedicate programului. Astfel, conturile utilizatorilor pot fi create înainte de deschiderea oficială a sesiunii de înscriere, permițându-le astfel beneficiarilor să se familiarizeze cu aplicația și să fie pregătiți în avans.