Închisorile sunt școli de criminalitate, spun sindicaliștii din penitenciare4Foto© adevarul.ro

Închisorile sunt școli de criminalitate, spun sindicaliștii din penitenciare

, 7 știri, 2 vizualizări

Federația Sindicatelor din sistemul penitenciar anunță proteste în unele Centre de detenție.

„Polițiștii de penitenciare din Craiova și Vaslui refuză să mai intre în serviciu marți, 15.10.2024, începând cu ora 07:00 și blochează timp de câteva ore activitatea penitenciarelor, fiind nemulțumiți că sunt furați, trădați de politicieni și obligați să muncească în condiții insalubre de muncă, că sunt în număr insuficient de personal și fără mijloace de siguranță, situație care le pune în pericol sănătatea, integritatea corporală, dar și viața.

Zilnic, polițiștii de penitenciare sunt jigniți, amenințați de către deținuți, iar lunar un polițist de penitenciare este agresat fizic sau bătut la propriu”, se arată într-un comunicat transmis de Federația Sindicatelor din Administrația Națională a Penitenciarelor (FSANP).

Sindicaliștii avertizează că, în absența unor măsuri ”ferme și imediate”, situația va escalada rapid, punând în pericol nu doar personalul din penitenciare, ci și societatea în ansamblu. „Sindicatele avertizează că penitenciarele nu mai sunt centre de reabilitare, ci adevărate «școli de criminalitate», unde deținuții devin și mai violenți și mai pregătiți să recidiveze. Polițiștii de penitenciare blochează pușcăriile din cauza condițiilor insalubre de muncă, a lipsei acute de personal și a scăderii siguranței personale”, se arată în documentul citat de news.ro.