Institutul Național de Statistică a înființat primul punct fix pentru efectuarea recenzării, la sediul INS2Foto© antena3.ro

Institutul Național de Statistică a înființat primul punct fix pentru efectuarea recenzării, la sediul INS

, 7 știri, 24 vizualizări

Deschiderea punctului de recenzare de la sediul INS vine ca urmare a deciziei Comisiei Centrale pentru Recensământul Populației și Locuințelor din România (CCRPL2021) prin care s-a stabilit înființarea unor puncte fixe de efectuare a recenzării.

Astfel de puncte fixe de recenzare vor funcționa până la finalul perioadei de recenzare (17 iulie 2022) în localitățile în care ritmul de recenzare din etapa interviurilor față în față este scăzut și se vor desfășura paralel cu recenzarea pe teren.

În acest mod, se vor putea recenza și persoanele care, în perioada scursă între momentul de referință al recensământului (1 decembrie 2021) și prezent, s-au mutat, respectiv și-au schimbat localitatea de reședință obișnuită. La punctele fixe de recenzare își va desfășura activitatea cel puțin un recenzor și se va asigura disponibilitatea pentru recenzarea populației prin interviu față-în-față pentru circa 10 ore/zi, inclusiv sâmbăta și duminica.