Întârzie materialele medicale licitate în comun de statele membre UE3Foto© agerpres.ro

Întârzie materialele medicale licitate în comun de statele membre UE

, 17 știri, 94 vizualizări

''Unele dintre echipamente, în funcție de specificațiile contractelor, vor putea fi disponibile în câteva săptămâni din momentul în care statele membre semnează contractele cu furnizorii'', a precizat la conferința zilnică de presă purtătorul de cuvânt comunitar Stefan de Keersmaecker. El nu a detaliat despre ce echipamente este vorba și nici cât de mult va întârzia sosirea celorlalte materiale licitate la nivel european.

''Odată ce procedurile vor fi finalizate și vor fi semnate contractele cadru, statele membre vor trebui să semneze contractele cu companiile individuale pentru furnizarea bunurilor'', a explicat mai departe purtătorul de cuvânt al Comisiei Europene. ''Pașii următori depind de cât de repede vor fi semnate contractele, de cât de repede statele membre fac comenzile după ce le-au semnat și de cât de repede industria poate furniza materialele la nivel național'', a continuat el.

Purtătorul de cuvânt comunitar a asigurat că Bruxelles-ul înțelege deplin urgența situației și necesitatea de a obține echipamente cât mai repede posibil pentru oamenii care au nevoie de ele, respectiv populația și lucrătorii sanitari. ''Comisia  lucrează 24 de ore pe zi șapte zile pe săptămână pentru a accelera achiziția  și a reduce procesul administrativ cât mai mult posibil'', mai spune el.