Internetul ajunge peste tot: România are 5 milioane de utilizatori de internet fix prin fibră optică, în creștere față de 2023© economie.hotnews.ro

Internetul ajunge peste tot: România are 5 milioane de utilizatori de internet fix prin fibră optică, în creștere față de 2023

, 5 știri, 14 vizualizări

La finalul anului 2023, 3 din 4 conexiuni de internet fix erau doar prin fibră optică, cu 13% mai mult față de anul precedent, astfel încât conexiunile Gigabit au depășit 2 milioane, arată datele prezentate vineri de ANCOM.

Nivelul de 80% din gospodării conectate la internet fix a fost depășit, arată raportul de date statistice realizat de ANCOM pe baza datelor raportate de furnizori.

„De altfel, obiectivele digitale ale Uniunii Europene pentru 2030 urmăresc ca toate gospodăriile europene să aibă acces la conexiuni Gigabit, iar rețelele 5G sau cele cu performanțe similare să fie disponibile în toate zonele populate până în 2030. Totodată, 8 din 10 conexiuni active de internet mobil (21,5 milioane) au utilizat 4G și/sau 5G, pe seama triplării conexiunilor 5G, care au ajuns la 2,3 milioane”, se arată într-un comunicat al ANCOM.