Într-o comună din Arad ar putea fi construită o fabrică de tractoare la care investițiile promise ar putea ajunge la 400 milioane euro5Foto© observatornews.ro

Într-o comună din Arad ar putea fi construită o fabrică de tractoare la care investițiile promise ar putea ajunge la 400 milioane euro

, 5 știri, 39 vizualizări

Compania austriacă Syn Trac GmbH va investi 400 de milioane de euro în construirea unei fabrici de tractoare în localitatea arădeană Ghioroc, a anunțat primarul comunei, Corneliu Popi-Morodan, citat de Ziare.com. Acesta spune că documentele în vederea emiterii autorizației de construire sunt în lucru.

„Compania Syn Trac a reușit între timp să înființeze firma din România și ne-a transmis că lucrează în prezent la documentațiile care vor fi depuse la noi pentru a putea emite autorizația de construire. Inițial se spera că lucrările efective vor începe în această primăvară, dar mai este necesar timp pentru finalizarea tuturor documentațiilor. Sperăm ca anul acesta să înceapă lucrările, așa cum au promis investitorii, pentru că această investiție ar aduce dezvoltare nu doar comunei noastre, ci și județului”, a afirmat edilul.

Producția trebuia să înceapă anul acesta

Investiția a fost anunțată inițial în primăvara anului 2022. Conform anunțului de atunci, lucrările la halele de asamblare ar fi trebuit să demareze în acest an, iar primul tractor trebuia să iasă de pe linia de fabricație în luna octombrie.