Intrigi la Bruxelles. Charles Michel, acuzat că vrea să o excludă pe Ursula von der Leyen din discuția despre funcțiile de top ale UE8Foto© hotnews.ro

Intrigi la Bruxelles. Charles Michel, acuzat că vrea să o excludă pe Ursula von der Leyen din discuția despre funcțiile de top ale UE

, 11 știri, 13 vizualizări

Cel mai recent complot al lui Charles Michel pentru a o doborî pe Ursula von der Leyen presupune să o țină departe de discuțiile despre propriul ei post și perspectivele de viitor, scrie POLITICO, potrivit news.ro.

În discuțiile cu liderii UE și cu consilierii lor, președintele Consiliului European a sugerat excluderea șefei Comisiei Europene de la reuniunea din 17 iunie, la care șefii de stat și de guvern vor discuta despre posturile de conducere din UE, au declarat pentru POLITICO șapte diplomați și oficiali guvernamentali naționali din UE citați sub rezerva anonimatului.

Rivalitatea acerbă dintre cei doi înalți funcționari – poate cel mai bine reprezentată de scandalul „Sofagate”, în care aparenta încercare a lui Michel de a o eclipsa pe von der Leyen în timpul unei vizite în Turcia l-a făcut pe acesta să pară sexist și nepoliticos – este o jenă diplomatică de lungă durată pentru UE, notează POLITICO.