Investiții de 1 miliard de euro în aeroporturile și bazele aeriene din România - ce aeroporturi au primit cei mai mulți bani2Foto© adevarul.ro

Investiții de 1 miliard de euro în aeroporturile și bazele aeriene din România - ce aeroporturi au primit cei mai mulți bani

, 6 știri, 24 vizualizări

1 miliard de euro va fi investit în principalele aeroporturi din România, din care 400 milioane euro doar pentru bazele NATO, potrivit unei analize realizate de ONV LAW.

Principalele aeroporturi din România, precum și infrastructura critică aeriană beneficiază de investiții importante, în valoare de aproape 1 miliard de euro, pe fondul creșterii fluxului de pasageri care tranzitează România pe rutele aeriene, dar și ca urmare a deciziilor strategice de întărire a bazelor NATO din România, pe fondul evoluțiilor geo-politice recente, arată o analiză a datelor publice realizată de ONV LAW. Unele dintre proiecte sunt în curs de derulare încă din 2022, majoritatea investițiilor urmând a fi absorbite până în 2024.

Finanțările provin din fonduri locale sau de la bugetul de stat, dar și fondurile europene accesate de autorități au o pondere semnificativă în dezvoltarea insfrastructurii aeriene locale. Unele proiecte de modernizare au fost începute anul trecut, iar altele vor fi demarate în 2023.