Iohannis a convocat ședința Consiliului Suprem de Apărare a Țării, pentru data de 19 septembrie2Foto© romaniatv.net

Iohannis a convocat ședința Consiliului Suprem de Apărare a Țării, pentru data de 19 septembrie

, 6 știri, 46 vizualizări

După o pauză de trei luni de la ultima întâlnire, președintele Klaus Iohannis a decis convocarea Consiliului Suprem de Apărare a Țării (CSAT). Membrii acestui for strategic se vor reuni joi, 19 septembrie 2024, la ora 13:00, la Palatul Cotroceni, pentru a discuta teme majore legate de securitatea României și de contextul geopolitic actual, în special în raport cu conflictul din Ucraina și implicațiile acestuia pentru țara noastră.

Potrivit Administrației Prezidențiale, una dintre principalele teme de pe ordinea de zi va fi analiza situației conflictului din Ucraina, care a rezultat din agresiunea Rusiei. Discuțiile se vor concentra pe modul în care evoluțiile din Ucraina afectează România, având în vedere proximitatea geografică și riscurile de securitate regionale.

De asemenea, CSAT va aborda oportunitățile care derivă din noul context geopolitic pentru întărirea relațiilor cu Republica Moldova, un partener strategic al României. Un subiect central în acest sens va fi consolidarea parcursului european al Moldovei, precum și provocările care ar putea apărea în acest demers.