Iohannis, despre inflație: Anumite măsuri ar fi foarte bune, dar sunt greu de luat în an electoral4Foto1Video© libertatea.ro

Iohannis, despre inflație: Anumite măsuri ar fi foarte bune, dar sunt greu de luat în an electoral

, 7 știri, 19 vizualizări

Șeful statului a oferit acest răspuns după ce a fost întrebat ce traiectorie vede pentru economia românească, în contextul în care, pentru a treia lună consecutiv, România are cea mai mare rată a inflației din Uniunea Europeană, iar Executivul comunitar estimează că deficitul bugetar ar putea ajunge la 7% din PIB la finalul acestui an.

„Acum nu aș vrea să intru în zona Guvernului, dar chiar în condițiile unei inflații destul de ridicate, aveți dreptate. Și bine ar fi să coboare cât mai repede. Am avut creștere economică și în perspectivă, cred că România va performa economic bine”, a declarat șeful statului, într-o conferință de presă comună cu președintele Consiliului European, Charles Michel, pe care l-a primit la Cotroceni.

„Și sunt convins că după toate alegerile pe care le avem în acest an vom avea un guvern care va ști să redreseze rapid și zona de creștere, și zona de inflație. Este clar că anumite măsuri ar fi foarte bune, dar sunt greu de luat în an electoral, însă aceste chestiuni sunt conștientizate și la nivel de Guvern și la nivel de Coaliție, și sunt convins că redresarea va fi destul de rapidă, poate surprinzător de rapidă”, a adăugat Iohannis, potrivit Administrației Prezidențiale.