Iohannis, prima reacție despre plagiatul lui Bode: Este adevărat că acolo sunt probleme2Foto© stirileprotv.ro

Iohannis, prima reacție despre plagiatul lui Bode: Este adevărat că acolo sunt probleme

, 7 știri, 74 vizualizări

Aflat la Bruxelles, joi, înaintea participării la reuniunea extraordinară a Consiliului European, șeful statului a fost întrebat de jurnaliști dacă a discutat cu Lucian Bode despre acest caz și dacă i-a cerut să facă ”un pas în spate”.

”Din câte am înțeles din spațiul public - nu chiar așa a spus comisia - dar este adevărat că acolo sunt probleme. Aceste probleme trebuie luate, după părerea mea, foarte în serios și eu am încredere că în PNL și domnul Bode personal vor analiza aceste chestiuni și impactul politic. Eu, personal, sincer, mă aștept ca cel târziu până la rocadă sau rotația guvernamentală să se ia o decizie clară în acest sens.” - a răspuns președintele Klaus Iohannis.

PressOne a dezvăluit pe 24 noiembrie 2022 că teza de doctorat a ministrului de Interne Lucian Bode intitulată „Securitatea energetică și managementul resurselor la începutul Secolului XXI. România în context european actual” conține cel puțin 18,5% text plagiat, dar și 6 ilustrații complet plagiate, iar alte 30 citate incorect.