Iohannis: Sărbătoarea Învierii Domnului ne aduce împreună într-o comuniune a iertării și a renașterii3Foto© antena3.ro

Iohannis: Sărbătoarea Învierii Domnului ne aduce împreună într-o comuniune a iertării și a renașterii

, 7 știri, 23 vizualizări

Credincioșii romano-catolici și protestanți sărbătoresc duminică Paștele. În acest an, Paștele Catolic este sărbătorit pe 31 martie, iar Paștele Ortodox pe 5 mai. De la Vatican, Papa Francisc va adresa duminică un mesaj și binecuvântarea Urbi et Orbi. Suveranul Pontif nu a participat vineri seară, din motive de sănătate, la tradiționalul Drum al Crucii de la Vatican.

Este pentru a doua oară când Papa Francisc a lipsit de la Calea Crucii din Vinerea Mare, de la Colosseum. Medicii i-au sugerat Suveranului Pontif o oarecare prudență, după bronșita acută care l-a obligat să fie internat la Spitalul Gemelli. Crucea a fost purtată în tradiționalul ritual de la Colosseum de migranți, persoane cu dizabilități și tineri, atât religioși, cât și laici.

Arhiepiscopul-Mitropolit romano-catolic de București, Aurel Percă, afirmă, în Scrisoarea pastorală pentru Solemnitatea Învierii Domnului, că, din păcate, cântarea de bucurie pascală proclamată de Biserică contrastează cu strigătele care provin din atâtea situații dureroase, tot mai frecvente în lume și aproape de noi, precum războaiele, nedreptatea, inegalitatea și sărăcia.