Iohannis se duce la Consiliul European și la Summitul Euro© adevarul.ro

Iohannis se duce la Consiliul European și la Summitul Euro

, 5 știri, 22 vizualizări

Reuniunea Consiliului EuropeanEuropeanEuropean va debuta cu un dejun de lucru cu Secretarul General al Organizației Națiunilor Unite, António Guterres, în cadrul căruia vor fi abordate situația din Ucraina, în special securitatea alimentară și procesul de reconstrucție, schimbările climatice și demersurile în vederea îndeplinirii Obiectivelor de Dezvoltare Durabilă.

În continuare, în cadrul sesiunilor de lucru, liderii europeni vor discuta despre situația din Ucraina, cu accent pe menținerea sprijinului european pe toate palierele, inclusiv în domeniul militar în contextul deciziei recente de facilitare a furnizării de muniție pentru Ucraina.

Discuțiile se vor concentra, de asemenea, și pe măsurile de asigurare a competitivității UE pe termen lung și de consolidare a Pieței Unice, la 30 de ani de existență. Pe agenda reuniunii se află, de asemenea, și situația în domeniul energiei, cu accent pe demersurile de pregătire pentru viitorul sezon rece și avansarea propunerii de reformă a pieței energiei electrice.