Ion Iliescu transmite condoleanțe fiicei lui Răzvan Theodorescu: Pierderea ei este și pierderea României6Foto© stirileprotv.ro

Ion Iliescu transmite condoleanțe fiicei lui Răzvan Theodorescu: Pierderea ei este și pierderea României

, 7 știri, 40 vizualizări

„Am aflat cu imensă durere despre dispariția Academicianului Răzvan Theodorescu. L-am cunoscut de când era student, așadar, nu greșesc dacă spun că ne știam de o viață.

Viața lui a fost încercată: și-a hrănit vocația de profesor și de cercetător când ușile universității i-au fost închise, iar mai târziu, a devenit nu doar unul dintre cei mai buni istorici ai artei și civilizației României ultimului secol, dar și un profesor extraordinar, un rector formidabil, un Președinte cu viziune al Radioteleviziunii Române, un ministru al Culturii care a dat excelență acestei funcții, un academician a cărui operă va fi imposibil de egalat, și un Vicepreședinte al Academiei Române care a știut să modernizeze această instituție”, scrie, luni, fostul președinte Ion Iliescu, pe blogul său.

Fostul președinte al României afirmă că printre toate aceste roluri publice pe care le-a avut Răzvan Theodorescu, el a rămas „un om liber” și tocmai această libertate „a făcut ca prietenia dintre noi să fie una adevărată”.