Ionuț Stroe, despre posibilitatea comasării alegerilor locale și parlamentare8Foto© realitatea.net

Ionuț Stroe, despre posibilitatea comasării alegerilor locale și parlamentare

, 9 știri, 87 vizualizări

Purtătorul de cuvânt al PNL, Ionuț Stroe, afirmă, referindu-se la posibilitatea unei comasări a alegerilor locale cu cele parlamentare, că ”există suficiente argumente” pentru promovarea unui astfel de proiect, potrivit News.ro.

Întrebat cât de fezabilă este posibilitatea comasării alegerilor locale și parlamentare, purtătorul de cuvânt al PNL, Ionuț Stroe, a explicat că din punctul de vedere al liberalilor există argumente pentru promovarea unui astfel de proiect, însă a subliniat că el trebuie discutat în cadrul coaliției de guvernare și agreat de cele trei formațiuni care fac parte din aceasta.

În legătură cu o mai veche decizie a Curții Constituționale a României care arată că acest lucru nu ar fi constituțional, Ionuț Stroe a explicat: „Contestația de neconstituționalitate la vremea respectivă puncta un caz anume și anume proiectul care promova, la vremea respectivă, comasarea celor două alegeri. Acum vom vedea și probabil că cei din zona juridică, constituționaliștii partidelor vor încerca să evite acea problemă sesizată de Curte la vremea respectivă”.