Iranul afirmă că a răspuns propunerii Uniunii Europene pentru relansarea acordului nuclear din 2015© stirileprotv.ro

Iranul afirmă că a răspuns propunerii Uniunii Europene pentru relansarea acordului nuclear din 2015

, 5 știri, 23 vizualizări

"Rămânem optimiști în legătură cu procesul negocierilor care să ne permită obținerea unui rezultat logic și rezonabil", a declarat luni Nasser Kanani, purtătorul de cuvânt al Ministerului de Externe de la Teheran.

"După examinarea textului propus de Înaltul reprezentant UE Josep Borrell, este posibil ca în curând să putem ajunge la o concluzie privind calendarul negocierilor. Probabil că vom asista la un nou ciclu de negocieri, dar acest lucru depinde în totalitate de voința celeilalte părți, în special de partea americană", a subliniat oficialul iranian.

Administrația de la Teheran a răspuns, duminică, propunerii Uniunii Europene privind relansarea Acordului nuclear din 2015 și a semnalat că vrea finalizarea rapidă a negocierilor și ajungerea la o soluție. "Am transmis ideile propuse de noi, atât la nivel de substanță, cât și de formă, pentru a deschide drumul spre o soluționare rapidă a negocierilor de la Viena. Iranul este pregătit să finalizeze rapid negocierile, dacă cealaltă parte este pregătită să procedeze în același fel", a declarat Ali Bagheri Kani, principalul negociator iranian, fără a oferi detalii despre propunerea Teheranului.