Israelul a anunțat că nu va întrerupe din motive umanitare asediului Fâșiei Gaza, până când toți ostaticii aflați acolo nu vor fi eliberați3Foto© realitatea.net

Israelul a anunțat că nu va întrerupe din motive umanitare asediului Fâșiei Gaza, până când toți ostaticii aflați acolo nu vor fi eliberați

, 5 știri, 24 vizualizări

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂȚI - Israelul a anunțat că nu va accepta o întrerupere din motive umanitare a asediului Fâșiei Gaza, până când toți ostaticii aflați acolo nu vor fi eliberați. La granițele Gazei au fost concentrate forțe israeliene considerabile, dar, deocamdată, acestea nu au lansat o incursiune în Fâșie, care continuă să fie bombardată însă de aviație.

Cătălin Gomboș: ”Israelul a respins o cerere a Crucii Roșii de a relua livrările de combustibil în Fâșia Gaza. Organizația internațională a avertizat că, în caz contrar, spitalele supraaglomerate din Fâșie riscă să se transforme în morgi. Israelul a răspuns însă că așteaptă mai întâi eliberarea ostaticilor luați de Hamas în timpul asaltului de sâmbătă.

Peste 100 de persoane, inclusiv copii israelieni și cetățeni ai unor țări terțe, au fost capturate de gruparea teroristă, care a amenințat că va începe să ucidă ostatici, dacă bombardamentele continuă. Acestea au provocat până acum moartea 1.200 de persoane și rănirea altor 5.600, în timp ce aproximativ 340.000 de persoane au fost forțate să se refugieze intern.