Israelul a propus un nou acord de încetare a focului timp de 6 săptămâni3Foto© bzi.ro

Israelul a propus un nou acord de încetare a focului timp de 6 săptămâni

, 17 știri, 50 vizualizări

Israelul a propus un nou acord global de încetare a focului ce cuprinde retragerea tuturor forțelor sale de pe teritoriul palestinian timp de șase săptămâni, o încetare completă a focului și eliberarea tuturor ostaticilor, a afirmat vineri președintele american, Joe Biden, care a lansat un apel către militanții Hamas să accepte această propunere, scriu agențiile internaționale de presă.

Armata israeliană a început retragerea din orașul Jabalia din nordul Fâșiei Gaza, după ce a recuperat trupurile neînsuflețite a șapte ostatici israelieni uciși pe 7 octombrie, anul trecut, a distrus 12 kilometri de tunele și o cantitate însemnată de mijloace de luptă și a lichidat sute de teroriști, notează corespondentul RRA Ion Știubea.

ONU a atras vineri atenția că viața a devenit apocaliptică în unele zone din sudul Fâșiei Gaza, dar a menționat că situația din nord se îmbunătățește. Pe de altă parte, țările membre ale OMS au decis vineri să le acorde drepturi suplimentare palestinienilor, după o decizie similară de la începutul acestei luni a Adunării Generale a ONU, potrivit France Presse.

Este timpul ca acest război să se încheie
Joe Biden,
Reacția Hamas față de planul de încetare a focului propus de Israel.…