Jeff Bezos a pierdut a doua poziție în topul celor mai bogați oameni din lume. Ascensiune spectaculoasă a unui magnat indian3Foto© jurnalul.ro

Jeff Bezos a pierdut a doua poziție în topul celor mai bogați oameni din lume. Ascensiune spectaculoasă a unui magnat indian

, 4 știri, 87 vizualizări

Jeff Bezos și-a pierdut statutul de a doua cea mai bogată persoană din lume, coborând pe locul 3, în timp ce magnatul indian Gautam Adani urcă rapid în topul miliardarilor realizat de Bloomberg.

Elon Musk, care este în continuare numărul 1 în topul celor mai bogate persoane, cu 260 de miliarde de dolari, ar putea fi nevoit să își păzească spatele, scrie CNN. Adani a avut nevoie de mai puțin de 10 luni pentru a ajunge pe locul 2, după ce a început anul pe locul 14.

Este pentru prima dată când o persoană din Asia ocupă un loc atât de important în lista Bloomberg.

Averea de 146,9 miliarde de dolari a lui Gautam Adani, în mare parte legată de participațiile din conglomeratul său extins Adani Group, se află încă mult în urma celor 260 de miliarde de dolari ale lui Musk. Grupul operează o serie de afaceri, inclusiv porturi și cărbune, care au prosperat în ultimii ani.