Judecătorii au respins cererea lui Sorin Oprescu de anulare a condamnării de 10 ani închisoare5Foto© romaniatv.net

Judecătorii au respins cererea lui Sorin Oprescu de anulare a condamnării de 10 ani închisoare

, 5 știri, 55 vizualizări

Sorin Oprescu rămâne cu condamnarea la 10 ani de închisoare. „În baza art. 432 Cod procedură penală respinge, ca neîntemeiată, contestația în anulare formulată de contestatorul condamnat Oprescu Sorin Mircea împotriva deciziei penale nr 575/A/13.05.2022 pronunțată de Curtea de Apel București – Secția I Penală, în dosarul 42389/3/2015. Definitivă”, este decizia Curții de Apel București.

De asemenea, magistrații obligă contestatorul la plata a 100 de lei cheltuieli judiciare avansate de stat. Sentința este definitivă.

Sorin Oprescu, fostul primar al Capitalei,  a fost condamnat definitiv, pe 13 mai 2022, la zece ani și opt luni de închisoare, într-un dosar în care este acuzat de mai multe fapte de corupție, după ce a primit 25.000 de euro la locuința sa din Ciolpani, de la Bogdan Popa, fost șef al Administrației Cimitirelor, care la rândul său este acuzat că a constituit un grup infracțional organizat, la care au aderat ulterior și ceilalți inculpați din dosar, și care avea ca scop săvârșirea de infracțiuni de corupție, mai precis dare și luare de mită, din sume provenite din bugetul municipiului București.