Județul Dâmbovița a obținut în instanță Sfinxul și Babele din Bucegi, aflate pe teritoriul județului Prahova10Foto1Video© stirileprotv.ro

Județul Dâmbovița a obținut în instanță Sfinxul și Babele din Bucegi, aflate pe teritoriul județului Prahova

, 14 știri, 15 vizualizări

Președintele Consiliului Județean (CJ) Dâmbovița, Corneliu Ștefan, a anunțat câștigarea pe fond a procesului cu județul Prahova privind linia de hotar dintre două județe în zona Platoului Bucegi, disputa din instanță vizând inclusiv monumentele naturale Babele și Sfinxul care, conform deciziei judecătorilor, aparțin teritoriului Dâmboviței.

„Mă bucur să le transmit dâmbovițenilor că joi, 25 noiembrie, Consiliul Județean Dâmbovița a avut câștig de cauză în procesul cu județul Prahova, vecinii noștri susținând că atât Sfinxul, cât și Babele se află pe teritoriul lor. Deși sentința de joi nu este definitivă, toate instanțele, altele decât cele din Prahova, au spus că cele două monumente sunt ale județului nostru, iar eu mă voi asigura că Sfinxul și Babele vor rămâne pe teritoriul județului nostru“, a scris Corneliu Ștefan, pe pagina sa de Facebook.

Procesul dintre cele două județe a început în urmă cu mai mulți ani și a trecut pe la mai multe instanțe. O primă instanță care a pronunțat o decizie în această speță a fost Tribunalul Dâmbovița, în octombrie 2019, iar în septembrie 2020, Curtea de Apel Ploiești, unde se judeca recursul, a admis o cerere de strămutare, dosarul fiind trimis la Curtea de Apel Pitești care, în decembrie 2020, a casat sentința inițială și a trimis dosarul la rejudecare la Tribunalul Vâlcea.