Klaus Iohannis, cu două zile înaintea anunțului privind Schengen: „Se discută, se negociază și nu ne vom opri până în ultimul moment”45Foto© hotnews.ro

Klaus Iohannis, cu două zile înaintea anunțului privind Schengen: „Se discută, se negociază și nu ne vom opri până în ultimul moment”

, 77 știri, 14 vizualizări

„Încă se discută și se negociază. Joi această chestiune se va afla pe masa Consiliului în format JAI de miniștrii de interne și de justiție. Acolo sigur că se va discuta in extenso această chestiune. Până atunci este nevoie încă de negocieri, încă se discută pe textul acelei decizii și noi suntem angajați să stăm hotărâți până în ultimul moment și să ducem decizia acolo unde o dorim noi”, a declarat Klaus Iohannis.

Despre faptul că Austria încă s-ar opune aderării României la Spațiul Schengen, șeful statului a precizat că „în continuare se discută și se negociază și nu ne vom opri din discutat și negociat până în ultimul moment”.

„În condițiile în care deciziile privind România și Bulgaria nu sunt tocmai identice, nici rezultate nu pot fi tocmai identice, dar asta nu înseamnă că nu se poate găsi o formulă de decize care este convenabilă pentru ambele părți. O decuplare este sigur o chestiune care s-a mai discutat și speranța mea este să avem o decizie pozitivă și să nu fie nevoie să discutăm în continuare aceste chestiuni”, a completat Iohannis.

Nu ne vom opri din discutat și negociat până în ultimul moment
Klaus Iohannis,
“Nu ne vom opri din discutat și negociat până în ultimul moment”
Astăzi România va solicita un singur lucru, respect.
Lucian Bode,
Lucian Bode despre aderarea la Schengen: “Sunt încrezător într-un…