Klaus Iohannis înmânează drapelul de luptă medicilor7Foto© realitatea.net

Klaus Iohannis înmânează drapelul de luptă medicilor

, 9 știri, 18 vizualizări

Președintele României, Klaus Iohannis, participă miercuri la aniversarea a 190 de ani de existență a Spitalului Universitar de Urgență Militar Central „Dr. Carol Davila” din Capitală. La eveniment iau parte și prim-ministrul Florin Cîțu, Nicolae Ciucă, ministrul Apărării Naționale, dar și șeful Statului Major al Apărării, general-locotenet Daniel Petrescu.

Spitalul a fost înființat la 13 septembrie 1831, când spătarul Alexandru Ghica a fost însărcinat să organizeze de urgență „Spitalul pentru oastea pământească”, spun reprezentanții unității sanitare. Primul sediu a fost organizat în cadrul Mănăstirii „Mihai Vodă”, iar primul șef al instituției a fost medicul german Georg Johann Andreas von Grunau, colonel-doctor ce a asigurat conducerea instituției sanitare între 1831 și 1837.

„În martie 1853, vine în țară Carol Davila, pe care domnitorul Barbu Bibescu îl numește oberștab doctor și medic șef al oștirii și al Spitalului Militar. Generalul de divizie dr. Carol Davila va fi cel de-al cincilea și cel mai «longeviv» comandat al acestui așezământ, în perioada 1853–1882, dar și reformatorul acestui sistem.