Klaus Iohannis, reuniune trilaterală cu Olaf Scholz și Maia Sandu la Cotroceni21Foto3Video© realitatea.net

Klaus Iohannis, reuniune trilaterală cu Olaf Scholz și Maia Sandu la Cotroceni

, 40 știri, 48 vizualizări

Președintele României, Klaus Iohannis, îl va primi luni, 3 aprilie 2023, la Palatul Cotroceni, pe cancelarul Federal al Republicii Federale Germania, Olaf Scholz, cu ocazia vizitei oficiale pe care acesta o efectuează în România. De asemenea, președintele României va găzdui o reuniune trilaterală la care va participa împreună cu Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, și cancelarul Olaf Scholz, anunță Administrația Prezidențială.

„Vizita cancelarului german reprezintă un moment de reconfirmare a relațiilor bilaterale excelente, cu caracter strategic, dintre România și Republica Federală Germania, care se bazează pe o prietenie tradițională, relații istorice și interumane extinse, precum și pe interesul comun în ceea ce privește securitatea europeană în contextul actual dificil generat de agresiunea Rusiei împotriva Ucrainei.

Discuțiile prreședintelui Klaus Iohannis cu cancelarul Olaf Scholz se vor concentra pe dezvoltarea și aprofundarea, în continuare, a cooperării româno-germane în toate domeniile de interes comun.

Obiectivul pe care Germania îl sprijină este aderarea la Schengen în acest an
Olaf Scholz,
Olaf Scholz în România: “Obiectivul pe care Germania îl sprijină este…
România va fi mereu alături de Republica Moldova
Klaus Iohannis,
Klaus Iohannis: „România va fi mereu alături de Republica Moldova”