Klaus Iohannis și Elon Musk au gusturi comune5Foto© stirileprotv.ro

Klaus Iohannis și Elon Musk au gusturi comune

, 7 știri, 0 vizualizări

În plin scandal generat de propunerea legislativă depusă de PNL care să îi permită președintelui să candideze pe listele de partid la Senat, Klaus Iohannis a plecat în Statele Unite, acolo unde va participa la Adunarea Generală a ONU. Potrivit Boarding Pass, șeful statului călătorește fără escală  spre New York - SUA, cu un avion privat de tip Gulfstream G550 operat de Global Jet Luxemburg.

Vorbim despre aceeași aeronavă de lux cu care Iohannis a mers în turneele din Emiratele Arabe Unite sau din Africa, dar și în Coreea de Sud. Potrivit datelor, Președintele României a efectuat în anul 2023 nu mai puțin de 29 de deplasări oficiale, asta însemnând aproximativ 90 de zboruri efectuate cu avioane private folosind un buget peste 40 de milioane de lei.

Potrivit agendei publice, Klaus Iohannis participă marți, 24 septembrie – ora locală 09:00, 16:00, ora României- la segmentul de nivel înalt al celei de-a 79-a sesiuni a Adunării Generale a Organizației Națiunilor Unite, la sediul Organizației Națiunilor Unite din New York.