Kremlinul amenință Berlinul că relațiile ruso-germane se vor înrăutăți dacă va accepta să trimită Ucrainei tancurile Leopard3Foto© realitatea.net

Kremlinul amenință Berlinul că relațiile ruso-germane se vor înrăutăți dacă va accepta să trimită Ucrainei tancurile Leopard

, 6 știri, 56 vizualizări

Kremlinul a avertizat marți, 24 ianuarie, cu privire la deteriorarea în continuare a relațiilor ruso-germane dacă Berlinul va livra Ucrainei tancurile grele de luptă Leopard, într-un moment în care presiunea asupra Germaniei pentru a autoriza trimiterea acestor blindate crește, relatează agențiile de știri DPA și AFP, preluate de Agerpres.

„Astfel de livrări nu sunt de bun augur pentru viitorul relațiilor” Rusiei cu Germania, a declarat purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, conform agenției ruse de presă Interfax. El a subliniat că trimiterea tancurilor Leopard 2 în Ucraina vor lăsa „o urmă de neșters” în relațiile ruso-germane.

Reacția reprezentantului președinției ruse vine după ce Polonia a anunțat că intenționează să doneze Ucrainei tancurile sale de fabricație germană.