La 105 ani, de la Unirea Basarabiei cu România2Foto© adevarul.ro

La 105 ani, de la Unirea Basarabiei cu România

, 6 știri, 37 vizualizări

O doamnă de la Moscova, al cărei nume te-ar putea duce cu gândul la o adevărată dulceață, își dă arama pe față și împroașcă cu venin, dar nu în numele dânsei, ci al instituției executivului Federației Ruse însărcinate cu relațiile inter-state.

Prin vocea ei, dar, fără îndoială, în urma unor reuniuni de experți din cadrul MID Rossii care i-au ticluit declarațiile și postările online, ceea ce putea deveni o reacție de bun-simț și care ar fi putut să reprezinte, în aceste vremuri în care voturile la ONU contrare condamnării nefericitei intervenții militare din Ucraina pot fi numărate pe degetele unei singure mâini, o punte întinsă spre cei care mai nădăjduiesc că măreția Rusiei de odinioară ar putea fi resuscitată.

Împărăția țarilor a mai pierdut războaie, la un moment dat alternând înfrângerile cu victoriile, dar de fiecare dată a găsit resursele și abilitățile pentru a se reinventa. Nu trebuie să fii mare expert geopolitic pentru a înțelege că, în curând, omenirea se va îndrepta fie spre al Treilea Război Mondial, fie, la limita Apocalipsei, spre un al Doilea Război al Crimeei.