La 19 ani de la infiintare, Proiectul BANEASA continua sa fie un jucator important, avand un puternic impact in economia Capitalei7Foto© realitatea.net

La 19 ani de la infiintare, Proiectul BANEASA continua sa fie un jucator important, avand un puternic impact in economia Capitalei

, 9 știri, 12 vizualizări

Prin atragerea investițiilor, dezvoltarea infrastructurii și generarea de locuri de muncă, Proiectul Băneasa a contribuit semnificativ la modelarea peisajului economic și social al capitalei la standarde europene. Evaluările impactului său economic și social subliniază rolul crucial pe care îl are în susținerea creșterii economice și în consolidarea poziției României pe harta investițiilor internaționale.

Potrivit celui mai recent studiu de impact realizat de către Pricewaterhouse Coopers pentru perioada 2005 – 2023, entitățile juridice din cadrul Proiectului Băneasa au avut o contribuție totală majoră la bugetul public, în ultimii 19 ani, de circa 1.4 miliarde de Euro.

Analiza a fost efectuată pentru a evalua impactul economic al entităților participante in Proiectul Băneasa asupra economiei, evidențiind de asemenea efectele lor semnificative asupra pieței și infrastructurii locale.