La Ministerul Transporturilor s-au semnat contractele pentru trei obiective de infrastructură rutieră majoră4Foto© adevarul.ro

La Ministerul Transporturilor s-au semnat contractele pentru trei obiective de infrastructură rutieră majoră

, 5 știri, 17 vizualizări

La Ministerul Transporturilor s-au semnat, astăzi, contractele pentru trei obiective de infrastructură rutieră majoră. La eveniment a fost prezent și premierul Marcel Ciolacu, alături de miniștrii transporturilor, Sorin Grindeanu, și al dezvoltării, Adrian Veștea. A transmis detalii reporterul RRA Alex Lancuzov.

Reporter: O premieră, astăzi, pentru infrastructura de transport din România. Trei contracte pentru 65 de km de autostradă în cele trei provincii istorice: în Muntenia, 18 km pe autostrada Bucureștiului, A0, în Moldova primul contract pe autostrada Unirii A8, iar în Transilvania 16 km, lotul patru al autostrăzii Sibiu-Făgăraș.

Toate sunt finanțate prin fonduri europene, fie PNRR, fie programul de transport, după cum a subliniat premierul Marcel Ciolacu. La rândul său, ministrul transporturilor, Sorin Grindeanu, a spus că, mâine, este programată prima inaugurare de autostradă din 2023. 14 km pe lotul Nușfalău-Suplacu de Barcău, pe Autostrada Transilvania.