Lamborghini introduce modelul săptămânii de lucru de patru zile3Foto© realitatea.net

Lamborghini introduce modelul săptămânii de lucru de patru zile

, 5 știri, 10 vizualizări

Lamborghini a bătut palma cu sindicatele care-i reprezintă pe angajații săi și va introduce săptămâna de lucru de patru zile, pe lângă o creștere a salariilor și crearea a 500 de locuri de muncă noi. Sindicatele FIOM și FIM-CISL au descris acordul ca fiind unul „istoric” deoarece Lamborghini este primul constructor european care va testa acest concept.

Conceptul săptămânii de lucru de patru zile nu este nou, el fiind testat deja de companii din mai multe țări din Europa și Marea Britanie. Până acum, testele au arătat că angajații sunt mai productivi deși lucrează mai puțin și, în plus, numărul demisiilor scade, iar concediile medicale sunt și ele mai puține. Lamborghini iese, însă, în evidență deoarece va reduce numărul de ore pe care angajații săi îl prestează fără a scădea salariile, din contră.

Cei care lucrează și în schimbul trei, având ore de noapte, vor lucra într-un sistem în care se va alterna o săptămână de muncă de cinci zile urmată de două săptămâni consecutive cu patru zile. În total, aceștia vor lucra cu 31 de zile mai puțin în fiecare an, echivalent cu o lună întreagă. Creșterile salariale negociate se aplică la bonusurile primite de angajați, acestea crescând în cuantum cu 50%. În plus, Lamborghini va oferi tuturor angajaților un bonus de 1.000 de euro în luna decembrie.