„Legea 2 Mai”, care prevede ca traficanții de droguri să nu mai poată primi pedepse cu suspendare, a trecut de Senat3Foto© hotnews.ro

„Legea 2 Mai”, care prevede ca traficanții de droguri să nu mai poată primi pedepse cu suspendare, a trecut de Senat

, 12 știri, 28 vizualizări

Senatul a adoptat, luni, în calitate de prim for sesizat, „Legea 2 Mai” inițiată de către PNL. Ministra Justiției Alina Gorghiu a declarat că este o inițiativă legislativă care „ne asigură că toți traficanții de droguri de mare risc vor sta în închisoare”. „Acolo le este locul”, a completat senatoarea liberală.

Acest proiect elimină posibilitatea suspendării executării pedepsei sub supraveghere pentru săvârșirea infracțiunilor de trafic de droguri de mare risc și trafic internațional de droguri de mare risc. De asemenea, inițiativa prevede creșterea de la 2-7 ani la 3-10 ani a pedepselor pentru anumite fapte de efectuare de operațiuni cu produse susceptibile de a avea efecte psihoactive. Camera Deputaților este for decizional pe proiectul de lege.

„Este un proiect cheie al PNL. Un proitect esențial pentru societatea românească, pentru siguranța tinerilor din ziua de astăzi. E o lege care ne asigură că toți traficanții de droguri de mare risc vor sta în închisoare. Acolo le este locul. Când vorbim de droguri de droguri de mare risc, ne referi la : Cocaina, heroina, ecstasy, fentanyl, oxicodona. Acele droguri de mare risc care distrug destine. Producția și traficul de droguri rămân cea mai mare afacere criminală din UE”, a afirmat Alina Gorghiu, în plenul de luni al Senatuliu.

Ne asigură că toți traficanții de droguri de mare risc vor sta în închisoare
Alina Gorghiu,
Legea 2 Mai a fost adoptată de Senat! Alina Gorghiu: ”Ne asigură că…