Legea care dă liber la ucis urși, adoptată recent de deputați, a fost promulgată de Iohannis12Foto© euractiv.ro

Legea care dă liber la ucis urși, adoptată recent de deputați, a fost promulgată de Iohannis

, 29 știri, 13 vizualizări

Potrivit Administrației Prezidențiale, președintele Klaus Iohannis a semnat decretul privind promulgarea Legii pentru completarea art. 1 din Legea vânătorii și a protecției fondului cinegetic nr. 407/2006, precum și pentru modificarea și completarea Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 81/2021 privind aprobarea metodelor de intervenție imediată pentru prevenirea și combaterea atacurilor exemplarelor de urs brun asupra persoanelor și bunurilor acestora, precum și pentru modificarea și completarea unor acte normative.

Legea prevede, pentru anii 2024 și 2025, uciderea unui număr de 426 exemplare de urs brun, care reprezintă nivelul de prevenție la nivel național și a unui număr de 55 exemplare de urs brun, care reprezintă nivelul de intervenție la nivel național.

În prezent, urși erau împușcați doar de personalul tehnic de specialitate al Gărzii forestiere sau de către personalul tehnic de specialitate al gestionarilor faunei cinegetice. Legea prevede și sumele pe care vânătorii le vor achita pentru trofee.