Legendarul chitarist Jeff Beck a murit18Foto1Video© stirileprotv.ro

Legendarul chitarist Jeff Beck a murit

, 21 știri, 41 vizualizări

Jeff Beck, unul dintre cei mai inovativi chitariști, care a cântat cu Yardbirds și a format Jeff Beck Group, a murit din cauza unei meningite la vârsta de 78 de ani, relatează News.ro. Numit adesea drept unul dintre cei mai mari chitariști ai tuturor timpurilor, Beck - ale cărui degete mari erau asigurate pentru 7 milioane de lire sterline - era cunoscut ca un inovator pasionat.

A fost pionierul jazz-rock-ului, a experimentat cu efecte fuzz și distorsiuni și a deschis calea pentru subgenuri, cum ar fi psych rock și heavy metal de-a lungul carierei sale. A fost câștigător de opt ori Grammy, câștigător al premiului Ivor Novello pentru contribuția remarcabilă la muzica britanică și a fost inclus în Rock and Roll Hall of Fame atât ca artist solo, cât și ca membru al Yardbirds.

"În numele familiei, cu profundă tristețe vă anunțăm decesul lui Jeff Beck. După ce a contactat brusc o meningită basteriană, el a murit liniștit ieri", se arată în comunicat, miercuri seară, pe site-ul oficial al muzicianului.