Liberalii insistă cu comasarea alegerilor4Foto© adevarul.ro

Liberalii insistă cu comasarea alegerilor

, 11 știri, 20 vizualizări

Coaliția de guvernare caută în continuare soluții pentru comasarea măcar a două scrutine dintre cele programate pentru anul viitor, a declarat, vineri, premierul Nicolae Ciucă, adăugând că, pe de o parte, două treimi din electorat, conform sondajelor de opinie, își dorește această comasare, iar pe de altă parte s-ar câștiga mai mult timp pentru îndeplinirea obiectivelor asumate prin programul de guvernare.

„Atunci când am discutat comasarea alegerilor nu am făcut-o voluntar, ci am avut în vedere că, în urma sondajelor efectuate la nivelul fiecărui partid, și cu toții știm, toți partenerii din coaliție, peste două treimi dintre români văd anul 2024, cu patru – cinci runde de alegeri, ca fiind unul cât se poate de aglomerat.

Și, cum vă spuneam, această proporție de peste două treimi este de acord ca numărul de alegeri să fie redus. Și, atunci, căutăm împreună soluții pentru ca cel puțin două dintre ele să poată să fie comasate, măcar să reducem cu un rând de alegeri”, a afirmat Ciucă, într-o conferință de presă, întrebat dacă s-a ajuns la o variantă în privința comasării alegerilor de anul viitor.